Четвер , 02.05.2024

Чортківська громада завдяки співпраці з німецьким містом отримає більше 100 тис. євро

Чортківська територіальна громада продовжує активно розвивати міжнародні партнерства.

Нещодавно громада налагодила співпрацю з німецьким містом Бад-Зоден-Зальмюнстер та взяла участь  в проєкті «Improving civil protection in municipal partnerships with Ukraine 2023».

В рамках проєкту Чортківська громада отримає 133 тисячі євро (майже 5 млн 400 тис. гривень), за які зможе обрати на вибір комунальну техніку, обладнання для кухонь шкіл громади, медичне обладнання тощо.  Про це інформують в регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області з посиланням на Чортківську міську раду.

На сторінці Чортківської міської ради повідомили, що 20 березня муніципалітет Бад-Зоден-Зальмюнстера прийняв рішення про співпрацю із Чортковом.

Зазначається, що міський голова Чорткова та міський голова німецького Бад-Зоден-Зальмюнстера Домінік Брач обговорили подальшу співпрацю та реалізацію вищезгаданого проекту. Новий партнер  Чорткова розповів, що два німецьких міністерства обрали 60 місцевих муніципалітетів, які мають міста-побратими в Україні, та у рамках проекту предметно допоможуть нашим містам у різних сферах: медицині, освіті, житлово-комунальному господарстві тощо на загальну суму 8 млн. євро.

«Кожен муніципалітет матиме бюджет у розмірі 133 тисячі євро. І на ці кошти українські міста обиратимуть із наданого німецькими міністерствами переліку те, що їм зараз найбільш необхідне. У списку є багато видів комунальної техніки, обладнання для лікарні, устаткування для шкільних харчоблоків, пасажирські автобуси/буси, набори обладнання для комунальних підприємств тощо. Зараз тривають консультації, що із переліку найбільш необхідне для Чортківської громади у даний час», – йдеться в повідомленні.

За словами керівниці регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталії Онищук, Чортківська громада одна з найактивніших громад Тернопільщини, які розвивають співпрацю з міжнародними партнерами. «Це дуже важливий напрямок в роботі органів місцевого самоврядування, особливо в контексті війни та необхідності пошуку додаткових ресурсів для розвитку. Приємно, що громада змогла знайти партнера в Німеччині та напрацювати спільний проєкт, який принесе їй чимало користі. Сподіваюся, що й інші громади нашої області розвиватимуть цей напрямок у своїй роботі, наша команда готова їм у цьому допомагати», – додала вона.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Читайте також:
На Тернопільщині проживає 80 тисяч громадян із різних регіонів країни, які були вимушені залишити свої оселі