Субота , 04.05.2024

Міцелярна та термальна вода: в чому різниця?

Міцелярна та термальна вода — це два різні продукти, що мають різне призначення та цілі.

Не варто зважати на схожі назви: міцелярна вода — це засіб для вмивання, який видаляє бруд, жир і макіяж, тоді як функція термальної — зволоження та заспокоєння. Але поговорімо про це детальніше.

Для чого потрібна міцелярна вода?

Міцелярна вода — це м’який очищувальний розчин, що складається з міцел, крихітних молекул олії, які притягують і затримують бруд і жир на поверхні шкіри. Цей засіб чудово підходить для видалення макіяжу, забруднень і надлишків жиру, не позбавляючи шкіру природного ліпідного бар’єра.

Таку косметику можна використовувати вранці або ввечері як засіб для попереднього очищення або як самостійний засіб для вмивання. Це особливо корисно для людей з чутливою та сухою шкірою.

Хорошим вибором стане використання міцелярної води від Yves Rocher. Вона збагачена органічним екстрактом ромашки та має додатковий протизапальний ефект.

Для чого використовується термальна вода?

Термальна вода — це різновид мінеральної води, яка надходить з природних гарячих джерел. Вона збагачена мінералами та мікроелементами, які цілюще впливають на шкіру. Такий засіб допомагає:

  • заспокоїти епідерміс;
  • зволожити його;
  • захистити шкіру від впливу зовнішніх факторів.

Його часто використовують як тонік або спрей після очищення шкіри, в тому числі чутливої або подразненої.

При виборі термальної води також рекомендуємо звернути увагу на Yves Rocher. Вона має клінічно доведений ефект. Такий засіб можна використовувати не тільки для очищення, а й для заспокоєння епідермісу після гоління, сонячних опіків та інших подразнень. Або ж під час перебування в приміщеннях із сухим повітрям (в холодну пору через обігрівачі це дуже поширене явище). Також радимо тримати  в сумці маленьку пляшечку термальної води для зволоження в дорозі.

Отже, тепер ви дізналися, що міцелярна та термальна вода — це два різні продукти, які мають різні задачі у догляді за шкірою. Включення обох продуктів у ваш звичайний догляд за шкірою допоможе зберегти обличчя зволоженим, пружним та здоровим. А ще не забувайте про регулярне використання сироваток, кремів та масок, що підходять до типу та особливостей вашої шкіри.