Середа , 24.04.2024

Понад 2 проміле: у Тернополі водій “Славути” вночі їздив п’яним і попався поліції

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 14 жовтня 2022 року у місті Тернополі. Близько третьої години ночі на вулиці Довженка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ 110307” (“Славута”), який порушував вимоги комендантської години.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія в установленому законом порядку.

Драгер показав 2,13 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми. Водій з отриманим результатом погодився від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Славути” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110307”  визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Тойоти” за нетверезу їзду під час комендантської години отримав 17000 грн штрафу