Четвер , 18.04.2024

Понад три проміле: у Тернополі водій “Шкоди” за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний і Шумський районний суди призначили покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 29 вересня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 20:00, на вулиці 15 Квітня, водій автомобіля “Шкода Фабія” при повороті праворуч не зайняв крайнє положення і допустив зіткнення з автомобілем “Ауді А6”, який стояв на аварійній смузі.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Водій “Шкоди” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події за допомогою алкотестеру. Драгер показав 3,05 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Протокол потрапили на розгляд у різні суди: один за місцем проживання порушника, другий за місцем вчинення порушення.

Отож, спочатку своє слово сказав Тернопільський міськрайонний суд. Дослідивши матеріали справи, він постановив водія автомобіля “Шкода Фабія” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Згодом Шумський районний суд постановив водія автомобіля “Шкода Фабія” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім двох штрафів порушник ще двічі має сплатити судовий збір у розмірі 496 гривень. Обидві постанови уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” забув зупинитися на світлофорі і скоїв ДТП