П’ятниця , 19.04.2024

Сергій Надал: З початку квітня на передову відправили більше 2000 комплектів літньої військової форми

Від початку війни Тернопіль передає захисникам форму, спорядження, продукти та організовує доставки посилок від рідних на фронт.

На днях на фронт відправили чергові вантажі, а з передової повернулася мобільна стоматологія. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Сучасна військова форма

Так, 12 квітня для потреб військовослужбовців Збройних сил України з нашого міста передали ще 1025 комплектів літньої сучасної військової форми. Форму пошили на замовлення в українського виробника за вимогами ЗСУ.

Окрім того, з нашого міста для потреб ЗСУ передаються: позашляховики, військове обладнання (дрони, квадрокоптери, тепловізори тощо), буржуйки, генератори, спальні мішки, павербанки, продукти, матеріали для облаштування бліндажів тощо.

Наприкінці березня цього року для наших захисників на фронт передали 975 комплектів військової літньої форми.

860 захисників отримали стоматологічну допомогу

З чергової восьмої поїздки повертається мобільна стоматологія. Цього разу лікували захисників, що на бойових позиціях у напрямку – Харківської, Донецької та Запорізької областей.

За час цієї поїздки лікарі-стоматологи з Тернопільської міської стоматологічної поліклініки надали хірургічну та терапевтичну допомогу майже сотні військовослужбовцям.

До слова, загалом з початку роботи мобільного кабінету близько 860 захисників, які воюють на передовій, отримали стоматологічну допомогу.

Кабінет обладнаний відповідним обладнанням, є необідні матеріали, медикаменти та інструментарій для того, щоб проводити лікування у польових умовах.

Нагадаємо

Перед Великоднем на передову вирушили водії та волонтери центру «Допомога армії від Тернополя», аби доставити пакунки та необхідні речі для наших захисників. Цього разу – за маршрутом у напрямку Харківської, Донецької та Запорізької областей.

«Черговий вантаж їде на позиції, де воюють наші тернополяни. Захисники зможуть отримати передачі від своїх рідних. Загалом волонтери зібрали близько 400 посилок та додатково укомплектували речами, за якими звертались військові. Довантажили авто формою, взуттям, продуктами, тактичним спорядженням, засобами гігієни, спальними мішками, інструментами та іншим необхідним, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Хай це допомагає воювати нашим захисникам та якомога швидше виганяти окупанта з нашої країни. Бажаємо волонтерам спокійної дороги».

Окрім адресних посилок, на передову відправили авто, яке придбали військові з волонтерами, а депутати Тернопільської міської ради його повністю відремонтували.

Читайте також:
У Тернополі церкві УПЦ МП заборонили користуватися земельною ділянкою