Вівторок , 23.04.2024

У Гусятині водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 9 травня 2022 року на автодорозі Копичинці – Гусятин. В обідню пору у межах села Крогулець працівники поліції зупинили водія автомобіля марки ВАЗ, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці зупинки, так і у медичному закладі керманич відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

На керманича “Жигулів” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

На першому судовому засіданні водій ВАЗу спочатку визнав свою провину, але згодом на наступному засіданні адвокат водія просив закрити справу за відсутністю складу порушення. Мовляв, відсутні докази керування транспортним засобом у вказаний у протоколі час. При цьому звернув увагу, що на відеозаписі, представленому у суді, вказано дату 8 травня.

Втім, суд ці доводи сприйняв критично, оскільки на відео зафіксовано, як поліцейський зачитує протокол і вказує дату складання протоколу – 9 травня.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля ВАЗ визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, але апеляційний суд не задовільнив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій ВАЗу втікав від поліції і отримав 34000 грн штрафу