Субота , 27.04.2024

У Почаєві п’яний чоловік вів скутер і отримав протокол за п’яну їзду

Кременецький районний суд розглянув справу щодо жителя Почаєва, на якого склали адміністративний протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Як зазначається у протоколі, факт порушення було виявлено 12 червня 2022 року у місті Почаєві. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Старотаразькій працівники поліції зупинили водія скутера, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 3,02 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився і відмовився від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі.

На керманича склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Втім, у суді чоловікові вдалося довести свою невинуватість.

Він пояснив, що того дня справді вживав алкогольні напої, а після цього повертався додому. Але був настільки нетверезим, що їхати не міг, тому скутер вів по узбіччю, а значить водієм транспортного засобу не був.

Ці слова підтвердила і свідок. Переселенка, яка тимчасово проживає у Почаєві, пояснила суду, що бачила чоловіка, який по узбіччю дороги вів скутера. Чоловік був у стані сильного алкогольного сп’яніння. Згодом під’їхала поліцейська машина, зупинилася біля нетверезого чоловіка і далі правоохоронці хвилин 20 спілкувалися із ним.

Відеозаписів, які б підтверджували факт керування скутером, чи свідків, які б бачили, що чоловік їхав скутером не виявилося.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія скутера у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На трасі Бучач – Тернопіль зіткнулися кросовер і трактор. Є травмовані