Середа , 24.04.2024

У Тернополі п’яний водій скоїв дві аварії. Як його покарали?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і вчинив дві дорожньо-транспортні пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 вересня 2022 року у місті Тернополі. Вранці, близько 10:30, на вулиці Тролейбусній водій автомобіля “Форд Гелаксі” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “Мерседес-Бенц 220”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення не зупинився, продовжив рух і залишив місце події.

Втім порушникові далеко втекти не вдалося. За якусь мить на цій же вулиці Тролейбусній він, керуючи автомобілем “Форд Гелаксі” допустив зіткнення з автомобіля марки “Хонда” і “Опель Віваро”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. І, як виявилося, винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 2,98 проміле, що майже в 15 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія автомобіля “Форд Гелаксі” склали чотири адміністративні протоколи.

За зіткнення з “Мерседесом” і втечу з місця події склали протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця автопригоди).

За зіткнення з “Хондою” і “Опелем Віваро” склали протокол за ст. 124 КУпАП.

І за нетверезе керування транспортним засобом склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді два протоколи по випадку з “Мерседесом” об’єднали в матеріали однієї справи, а інші два протоколи розглядали окремо.

Отож, у випадку першої аварії та втечу з її місця суд постановив водія автомобіля “Форд Гелаксі” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП та ст. 122-4 КУпАП та призначив йому покарання за найбільш значиме із цих двох порушень, а це за ст. 122-4 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 3400 гривень.

По випадку зіткнення з “Хондою” та “Опелем Віваро” суд також визнав водія автомобіля “Форд Гелаксі” винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

І також суд постановив водія автомобіля “Форд Гелаксі” визнати винним у вчинення порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Усі три постанови уже набрали законної сили.

Отож, порушник загалом зароби три штрафи на загальну суму понад 20000 гривень.

Окрім того, по кожній із постанов він ще має сплатити по 496 гривень судового збору.