Субота , 27.04.2024

У Тернополі спіймали нелегального таксиста і дали йому 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який займався перевезеннями пасажирів, не маючи на це відповідних дозвільних документів.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 2 серпня 2022 року у місті Тернополі. Вранці, близько 11:40, на вулиці Бережанській працівники Державної служби України з безпеки на транспорті виявили водія автомобіля “КІА”, який займався підприємницькою діяльністю з перевезення пасажирів на таксі, без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання. Чоловік перевозив пасажирів автомобілем, на якому була встановлена емблема однієї із служб таксі.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

У судовому засіданні водій “КІА” свою провину визнав, зазначив, що впродовж тижня надавав послуги з перевезення пасажирів в режимі таксі, отримуючи при цьому дохід.

Тож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “КІА” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі планують провести поточний ремонт доріг на 17 вулицях (перелік)