Вівторок , 19.03.2024

У Зарваниці тисячі вірян взяли участь у Хресній дорозі (Фоторепортаж)

У неділю, 2 квітня, в Марійському духовному центрі Зарваниці відбулася велелюдна Хресна дорога.

Про це інформує прес-служба Тернопільсько-Зборівської Архієпархії УГКЦ.

Зважаючи на військовий стан в Україні та прохання українських воїнів усильно молитися, великопосна молитва об’єднала тисячі вірних, які прибули з різних околиць Тернопільської області, та близько 200 священників.

З благословення митрополита Василія Семенюка були укладені та прозвучали особливі духовні роздуми, молитовні наміри, у яких присутні спільно просили Бога порятунку для Батьківщини, збереження життя наших воїнів, для перемоги у війні.

Молільники звернулися у молитві до Матері Божої Зарваницької про Її Покров над українським народом, за українських матерів, які у тривозі за майбутнє своїх дітей, за усі країни та народи, що допомагають Україні у нерівній важкій боротьбі, за українських волонтерів, що жертвують свої сили та час для того, щоб послужити ближнім у найтяжчу хвилину. Та найбільше – за захисників, за усіх поранених воїнів, полонених, щоб Господь зцілив їхні рани та полегшив їхні страждання.

Священники почергово несли ікону Матері Божої Зарваницької. Під час зупинок зачитувалися уривки страсних Євангелій, віршовані розважання, страсні пісні, а семінаристи Тернопільської семінарії театралізовано відтворили дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті.

Читайте також:
У Тернополі Епіфаній освятив наріжний камінь під будівництво нового храму (ФОТО)