Середа , 24.04.2024

Випив літру пива: у Монастириськах водій мотоблоку за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 30 жовтня 2022 року у місті Монастириська. Близько 16:00 на вулиці Підгородня працівники поліції зупинили водія мотоблоку “Форте”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,08 проміле, що в 10 разів більше допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У графі пояснень протоколу керманич мотоблоку вказав, що шкодує за вчиненим, зазначивши, що випив 1 л Микулинецького пива, після чого сів за кермо.

У судове засідання водій мотоблоку не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Монастириський районний суд постановив водія мотоблоку “Форте” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад 2 проміле: на Борщівщині водій мотоблоку за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу