Вівторок , 19.03.2024

Без перемог і без поразок: тернопільська “Нива” завершила сезон на 7-му місці

У суботу, 27 травня, відбулися заключні поєдинки чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги.

Тернопільська “Нива” вдома приймала запорізький “Металург”.

Гості першими відкрили рахунок. На 30-ій хвилині у складі “Металурга” відзначився Сидоров.

Тернополяни зуміли відігратися лише наприкінці матчу – на 80-ій хвилині Вольський зумів відправити м’яч у сітку воріт суперника та врятував свою команду від поразки.

Отож, у підсумку нічия 1:1 і “Нива” завершила сезон на 7-місці, пише Тернополіс.

Нагадаємо, у сезоні 2022/23 команди першої ліги були розділені на 2 групи. По 8 команд у кожній з груп в осінній стадії чемпіонату зіграли між собою по два матчі – в гостях та вдома.

Далі за підсумками першого етапу по 4 кращих потрапили у чемпіонську групу, учасники якої у весняній стадії боролися за путівки в Українську прем’єр-ліги.

По 4 гірших команд потрапили у групу вильоту, в якій учасники боролися за збереження прописки у першій лізі.

Весняна стадія чемпіонату складалася лише з 8 матчів – між собою грали тільки ті команди, які не зустрічалися між собою восени.

“Нива” за підсумками першого етапу чемпіонату потрапила у чемпіонську групу. У весняному циклі тернополяни не здобули жодної перемоги – 5 матчів зіграли в нічию і у трьох поєдинках зазнали поразки.

Цікаво, що результати “Ниви” виявилися кращими у гостьових поєдинках. Тернополяни жодного разу не програли в гостях – усі чотири поєдинки завершилися в нічию. А вдома тричі зазнали поразки і лише одного разу здобули нічию.

Загалом, зважаючи на фінансові можливості власників тернопільської команди та значний ресурс у суперників, можна вважати, що “Нива” здобула цілком пристойний результат.

І тепер щодо загальних підсумків. Чемпіоном першої ліги стало житомирське “Полісся”. Друге місце посіла київська “Оболонь”. Ці обидві команди напряму потрапляють в Українську прем’єр-лігу, де гратимуть у наступному сезоні.

Черкаський ЛНЗ та запорізький “Металург” посіли відповідно 3-тє і 4-те місця та отримали право поборотися за підвищення у класі у стикових матчах з командами, які посядуть 13-те і 14-те місця в УПЛ.

Читайте також:
Ставки на спорт: як взяти участь у грі