Вівторок , 19.03.2024

“Допомога армії від Тернополя” прибула на передову

Волонтери-стоматологи знову лікують наших Героїв на фронті

Тернопіль, логістичний та волонтерський хаб воюючої України, продовжує приймати і передавати техніку, автомобілі, військову форму та іншу допомогу для ЗСУ та бойових підрозділів, які воюють на передовій. Волонтери «Допомога армії від Тернополя» уже доставляють посилки на фронті, а волонтери-стоматологи знову лікують наших бійців на передовій.

«Допомога армії від Тернополя»

Як повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, частину посилок уже отримують тернопільські захисники у напрямку Харківської, Запорізької та Донецької областей. Їх доставляють волонтери центру «Допомога армії від Тернополя», які 25 травня вирушили у чергову поїздку.

«Усі пакунки та передачі, які зібрали тернополяни волонтери центру «Допомога армії від Тернополя» доставляють у напрямку Харківської, Запорізької та Донецької областей. Окрім, адресних посилок, також доукомплектували речами, які додатково збирали волонтери, враховуючи потреби військових. Це – тактичні та медичні рюкзаки, маскувальні сітки, форма, взуття, прилади нічного бачення, аптечки, продукти, запчастини до автомобілів тощо. «Дякуємо волонтерам за регулярні поїздки до наших Героїв у різних напрямках фронту. Дякуємо усім тернополянам, хто передавав посилки. Разом до перемоги!», – зазначив Сергій Надал.

Мобільна стоматологія

Традиційно мобільна стоматологія також вже працює на передовій. Вона виїхала раніше, щоб дістатися на позиції та полікувати якомога більше бійців. Бажаємо спокійної та щасливої дороги! Працюємо разом до перемоги!».

Це вже дев’ята поїздка лікарів мобільного стоматологічного кабінету на бойові позиції наших військових. Стоматологи проводитимуть лікування хворих й працюватимуть на різних ділянках, де воюють українські захисники. Загалом з початку роботи мобільного кабінету близько 860 осіб, які воюють на передовій, отримали стоматологічну допомогу.

Мобільний кабінет обладнаний стоматологічною установкою, стерилізаційним відділенням, кондиціонером і усім необхідним для того, щоб проводити терапевтичне та хірургічне лікування у польових умовах. Також кабінет обладнаний устаткуванням для ортопедичної допомоги пацієнтам. Кожного бійця на фронті лікують два стоматологи.

Над створенням даного обладнання спеціалісти працювали понад три тижні. Лікарі-волонтери пройшли необхідне навчання, як працювали у мобільному кабінеті на фронті.

Нагадаємо

Нещодавно з Тернополя в черговий раз передали для наших військових 120 комплектів літньої форми, три квадрокоптери DJI Matrice 30 series та ліхтарі. Попередньо на передову вже доставили майже тисячу комплектів літньої військової форми.

Читайте також:
Сергій Надал: Продовжуємо забезпечувати наших Героїв-захисників військовою формою та квадрокоптерами