Вівторок , 19.03.2024

Міський голова Тернополя Сергій Надал зустрівся з родинами загиблих захисників та обговорив проект комплексу Алеї Героїв

Відбулася зустріч міського голови Тернополя з родинами загиблих на війні тернопільських Героїв. Під час зустрічі обговорювалася реалізація міських програм «Діти Героїв» та «Родини Героїв».

Зокрема й спорудження у Тернополі меморіального комплексу загиблих Героїв.

«Висловлюю повагу та подяку усім рідним і близьким Героїв, що віддали своє життя за нашу рідну землю. Мав за честь зустрітися з сімʼями загиблих Героїв. Ми обговорили усі питання, пропозиції, перспективи розвитку для покращення якості життя родин. Пам’ять робить нас сильнішими. Царство небесне нашим Героям України», – наголосив Сергій Надал.

Програми діти та родини Героїв

Програми Тернопільської міської ради «Діти Героїв» та «Родини Героїв» не лише доповнять допомогу, яку родини вже отримують від держави. Всі учасники програми мають постійний соціальний супровід, за кожною родиною закріплено окремого соціального працівника. Кожна родина Героїв-тернополян та вимушених переселенців, які проживають у Тернополі, буде під опікою громади.

«Обов’язок нашої громади – підтримати сім’ї, які втратили сина, чоловіка, батька, брата, годувальника, захисника. Наша громада завжди пам’ятатиме про їхню участь у нашій майбутній перемозі. Учасники програми мають відчути особливу турботу і підтримку, максимальне сприяння від міської ради Тернополя та всієї Громади. Учасники програм діти та родини Героїв Тернополя отримають матеріальну, соціальну та психологічну допомогу. Кожна родина матиме повноцінний соціальний супровід. За кожною дитиною та родиною загиблих Героїв закріплений окремий соціальний працівник, який вивчатиме їх потреби та проблеми. Він буде працювати, щоб вирішити ці проблеми, якщо це у межах компетенції міської влади чи комунальних підприємств. Якщо ці проблеми не в межах компетенції міської влади, соціальний працівник буде допомагати вирішувати проблему в інших державних інституціях. Крім того, соціальний працівник буде вивчати соціально-побутові проблеми та допомагати їх вирішувати», – пояснив Сергій Надал.

Міський голова також закликав підприємців ставати наставниками діток. «Звертаюсь до успішних та відомих людей Тернополя, підприємців, меценатів ставати наставниками для цих діток. Долучайтесь до їх підтримки, діліться своїм досвідом, знайомте зі своїми професіями та запрошуйте на екскурсії на підприємства. Звертайтесь за телефоном гарячої лінії 098 174 77 41», – заявив Сергій Надал.

Меморіальний комплекс загиблих Героїв

«Ми спілкувалися з родинами воїнів, які загинули, і щодо облаштування у Тернополі меморіального комплексу. Це рішення буде узгоджуватися безпосередньо з родинами», – пояснив Сергій Надал.

Читайте також:
Сергій Надал: Продовжуємо забезпечувати наших Героїв-захисників військовою формою та квадрокоптерами