Субота , 20.04.2024

На Кременеччині водій “копійки” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 22 серпня 2022 року у селі Бонівка Кременецького району. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Драгер показав 2,78 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

Від з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

Тому на водія склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень без позбавлення права керування транспортного засобу, оскільки посвідчення водія у порушника відсутнє. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Тернополі водій “Шкоди” за нетверезу їзду отримав штраф