П’ятниця , 19.04.2024

На Зборівщині пенсіонер за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Зборівський районний суд призначив покарання для пенсіонера, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 13 жовтня 2022 року на Зборівщині. На автодорозі Беримівці – Манаїв – Залізці працівники поліції зупинили водія автомобіля “ЗАЗ Деу”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення було вчинено повторно впродовж року.

Тому на водія “Деу” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Під час початку розгляду справи водій своєї провини не визнав, вказав, що був тверезим, однак після оголошеної за його клопотанням перерви у судове засідання не з’явився, причини неявки не повідомив.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця зупинки авто, Зборівський районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ Деу” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Тернополі спіймали і покарали нетверезого водія автомобіля “Опель Віваро”