Вівторок , 19.03.2024

Найбільша атака “Шахедами”: ППО знищила 52 дрони

Сьогодні вночі Росія завдала наймасованішого удару іранськими дронами-камікадзе по Україні: ворог випустив 54 баражуючі боєприпаси, ППО знищила 52 із них.

Про це інформує прес-служба командування Повітряних сил ЗСУ

“В ніч на 28 травня 2023 року ворог атакував Україну іранськими ударними дронами “Shahed-136/131” з північного напрямку – Брянська область, та південного – Краснодарський край.

Загалом зафіксовано пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54.

Чергову нічну атаку ворог спрямував на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури держави в центральних регіонах країни, зокрема на Київщину. Тут, у зоні відповідальності Повітряного командування “Центр”, знищено більшість ударних дронів”. – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до відбиття атаки залучалися також сили та засоби Повітряного командування “Південь” та ПК “Захід” Повітряних сил ЗСУ та протиповітряна оборона інших складових Сил оборони України.

Внаслідок успішної бойової роботи знищено 52 “Шахеди”.

Цієї ночі у Києві та низці областей України була оголошена повітряна тривога. У столиці вона тривала понад 5 годин. Йшла напружена робота Протиповітряної оборони, кияни не спали від вибухів.

У КМВА повідомили, що вночі 28 травня, за попередніми даними, було знищено понад 40 ворожих безпілотників. Внаслідок падіння уламків у столиці є щонайменше один загиблий і постраждалий. Також є пошкодження та руйнування будівель.

Читайте також:
ПЦУ з 1 вересня перейде на новий календар. Коли буде Різдво та Миколая?