Середа , 24.04.2024

У Кременці водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 6 вересня 2022 року у місті Кременці. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Вишнівецькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2104” (“Жигулі”, “четвірка”), який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Результат алкотесту – 3,34 проміле, що майже у 17 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

На керманича склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2104” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: у Теребовлі спіймали і покарали нетверезого водія “Ланоса”