Вівторок , 23.04.2024

У Старому Почаєві перекинувся автомобіль “Форд”. Водій був п’яний

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 1 вересня 2022 року у селі Старий Почаїв Кременецького району. Ввечері, близько 23:00, водій автомобіля “Форд Конект Транзит” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП і автомобіль, і водій отримали пошкодження.

Окрім того водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного у медичному закладі, – 1,73 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Форда” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Форд Конект Транзит” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Тернопільщині перекинувся навантажувач. Водій травмований