П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі п’яний водій “Пежо” заїхав у будинок. Як покарали порушника?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 вересня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 17:30, водій автомобіля “Пежо Експерт” не вибрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив наїзд на будинок, розташований за адресою вул.Текстильна, 28Б.

У результаті ДТП транспортним засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат 2,51 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

Під час судового засідання водій “Пежо” визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Пежо Експерт” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Гусятинщині п’яний водій вантажівки віз солярку і попався поліції