П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Шкоди” зіткнувся з двома автомобілями. Як покарали порушника

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 29 жовтня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:00, на проспекті Злуки водій автомобіля “Шкода Суперб” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Рено Меган”, який рухався попереду. Після цього автомобіль “Шкода” по інерції іще зіткнувся з автомобілем “Пежо Партнер”, який рухався у попутному напрямку.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Алкотестер показав результат 2,86 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій “Шкоди” у судовому засіданні визнав свою провину.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Суперб” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Ланівцях водій кросовера, який скандалив після скоєння ДТП, отримав 17000 грн штрафу