П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі продовжують активно ремонтувати дороги та двори

Триває двомісячник благоустрою міста

Зрозуміло, що основні кошти бюджетів різного рівня спрямовуються на підтримку Збройних сил. Проте, незважаючи на брак коштів, тилові міста мають підтримувати в належному стані міську інфраструктуру та здійснювати поточні ремонтні роботи. Це розуміють у Тернополі, де продовжують ремонтні роботи. Ремонтуються як основні магістралі, так і міжквартальні проїзди та прибудинкові території. Цьому сприяє добрі погодні умови.

Новий асфальт на Бродівській

Нещодавно у Тернополі розпочалися  роботи з влаштування асфальтобетонного покриття на вул. Бродівській.

«Тривають роботи з відновлення проїжджої частини від вул. Збаразька до моста на вул. Бродівській. Підрядна організація повністю проведе ремонт дорожнього полотна, також будуть підняті в рівень з дорогою і відремонтовані люки-колодязі, що буде більш зручно для проїзду. На ділянці кільцевого руху збільшено кількість смуг для проїзду транспорту. Це допоможе розвантажити рух та уникнути заторів, які раніше тут утворювалися. Окрім цього буде відремонтована і пішохідна ділянка від вул. Збаразької до Бродівського моста. За сприятливих погодних умов роботи планують завершити до середини травня», – – розповів міський голова Сергій Надал.

Також у Тернополі ремонтують заїзд до гаражного кооперативу «Східний» на вул. Лесі Українки. Раніше на цій ділянці уже влаштували бордюрний камінь. Місцеві мешканці кажуть, що тут ніколи не було нормальної дороги.

Наразі підрядники влаштували верхній шар асфальтобетонного покриття та облаштовують тротуари протяжністю понад 60 метрів.

Нові ремонти

Вже з 1 травня у Тернополі будуть проводитися роботи з поточного ремонту, зокрема, фрезерування на  вул. Омеляна Польового, вул. Іллі Рєпіна, вул. Андрія Чайковського, вул. Андрія Малишка, вул. Глибока, вул. Польова. Асфальтування доріг виконуватиметься на вул. Квітки Цісик, вул. Омеляна Польового, вул. Іллі Рєпіна, вул. Андрія Чайковського.

Окрім того, проводяться роботи з відновлення покриття у міжквартальних проїздах та на прибудинкових територіях: вул. Євгена Коновальця, 18; вул. Чернівецька, 52-58; вул. Соломії Крушельницької, 1А; просп. Степана Бандери, 72; вул. Лесі Українки, 8. Впорядковується пішохідна доріжка та сходовий марш на вул. Богдана Лепкого, 5.

Нагадаємо

Понад два місяці у Тернопільській громаді триває двомісячник благоустрою, в рамках якого проводяться роботи з впорядкування прибудинкових територій, дитячих майданчиків, висадження дерев та чагарників, ремонти сходових маршів тощо.

Станом на кінець квітня у місті проведено такі роботи:

  • очищено 781 прибудинкову територію;
  • ще на 139 дитячих майданчиках проведено ремонт та фарбування конструкцій; в належний вигляд приведено один спортивний майданчик;
  • на 51 дитячому майданчику зроблено ремонт та фарбування пісочниць, ще на 22 – встановлено нові пісочниці;
  • завезено 141 куб. м піску у пісочниці на дитячі майданчики;
  • відремонтовано та пофарбовано ще 188 лавок;
  • встановлено 50 нових лавок для відпочинку;
  • впорядковано 756,8 кв. м зелених зон та квітників на прибудинкових територіях;
  • висаджено 609 одиниць дерев та 67 п. м. чагарників;
  • очищено 232 горищ, 416 підвалів;
  • проведено санітарний ремонт сходових кліток у 48 під’їздах;
  • відремонтовано 235 п. м водостічної системи;
  • здійснено ремонт сходів до під’їздів за 152 адресами та 7 сходових маршів – переходів між житловими будинками;
  • відремонтовано (замінено) 37 вхідних дверей в багатоквартирні будинки та 5 – у сміттєвих контейнерах;
  • відновлено покриття майданчиків перед входом в житлові будинки – 222 кв. м та 55 кв. м перед сміттєвими майданчиками;
  • ліквідовано 37 написів-графіті на фасадах житлових будинків.

Читайте також:
У Тернопільській міській дитячій лікарні відкрили нове хірургічне відділення