Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі священник УГКЦ Іван Говера презентував свої книги

24 травня в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулась презентація книг митрофорного протоієрея, отця-доктора, пластуна Івана Андрія Говери.

Про це інформує прес-служба Тернопільсько-Зборівської Архієпархії УГКЦ.

Презентація книги на тему «ЛІТУРГІЯ ЖИТТЯ ПІДПІЛЬНОЇ ЦЕРКВИ» (із серії Літургія підпільної УГКЦ) зібрала поважну аудиторію духовних осіб, пошуковців, викладачів, видавців, керівників громадських організацій та об’єднань, семінаристів Тернопільської вищої духовної семінарії імені Йосифа Сліпого. Організатор духовно-просвітницького заходу – Центр дослідження історії Української греко-католицької церкви (м. Тернопіль), що спеціалізується на вивченні і популяризації спадщини катакомбної Церкви.

Приємною несподіванкою для автора книги та й усіх присутніх було офіційне прийняття о. Івана Андрія Говери в Національну спілку письменників України із врученням членського квитка № 175.

Довідка. Отець Іван Андрій Говера народився в Івано-Франківську 1966 року. Священиче життя розпочалося на Тернопільщині після закінчення підпільної духовної семінарії у Львові (1990 рік), яку поєднував із навчанням у Косівському технікумі народних художніх промислів імені В. Касіяна. У 1996 році о. Іван Андрій закінчив вищі богословські студії Люблінського католицького університету і захистив ліценціат. З грудня 1993 року обіймав посаду пароха Катедри Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в Тернополі, згодом став деканом міста Тернополя. З 2006 року – синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Свої наукові пошуки о. Іван Андрій Говера присвятив дослідженню Літургії, що в умовах тоталітарного режиму несла місію нескореності. Автор зустрічі ділився результатами напрацювань, а саме: зібраних і впорядкованих усних свідчень тогочасного життя Церкви, які лягли в основу захищеної дисертації та серії книжкових видань, заодно і краєзнавчої тематики.

Читайте також:
ПЦУ з 1 вересня перейде на новий календар. Коли буде Різдво та Миколая?