Четвер , 25.04.2024

У Тернополі водій “Пежо” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 6 листопада 2022 року у місті Тернополі. Близько третьої години ночі на вулиці 15 Квітня працівники поліції зупинили водія легкового автомобіля “Пежо 605”.

Під час спілкування правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

Тому на водія “Пежо” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Пежо 605” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад 4 проміле: у Кременці спіймали дуже нетверезого водія скутера