Неділя , 08.09.2024

2,4 проміле: на Бережанщині п’яний водій “Лади” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 вересня 2022 року у селі Саранчуки, що на Бережанщині. Водій автомобіля “ВАЗ 21150” (“Лада Самара”) не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Шкода Рапід”, який рухався попереду.

У результаті зіткнення транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Будучи причетним до ДТП, водій “Лади” залишив місце події.

Згодом його розшукали поліцейські. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат виявився позитивним – 2,4 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми. Водій ВАЗу з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину та підтвердив усі факти, викладені у протоколах.

Чоловік пояснив, що допустив зіткнення, оскільки водій автомобіля “Шкода Рапід” раптово загальмував перед вибоїною на дорозі. Вказав також, що пошкодив чужий автомобіль, але злякався і тому поїхав з місця ДТП. Також у суді чоловік підтвердив, що пройшов огляд на стан сп’яніння і погодився з отриманим результатом.

Дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21150” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Бережанах згорів легковий автомобіль