Вівторок , 30.04.2024

Майже чотири проміле: у Кременці п’яний водій “Ауді” скоїв ДТП і втік з місця події

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 17 серпня 2022 року у місті Кременці. Ввечері, близько 23:45, на вулиці Лятуринської водій автомобіля “Ауді А6” не дотримався безпечного бокового інтервалу для зустрічного роз’їзду та допустив зіткнення з автомобілем “Мерседес Бенц Спринтер”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення з’їхав з місця події та намагався приховати сліди аварії.

Згодом його розшукали поліцейські і виявилося, що той перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Результат – 3,89 проміле, що майже в 20 разів вище допустимої норми.

На водія “Ауді” склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Ауді” визнав свою провину у вчиненні та залишенні місця ДТП. Пояснив, що з’їхав з місця аварії на сусідню вулицю, бо йому начебто погрожували хлопці з іншого автомобіля. Водночас, чоловік заперечив факт керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Пояснив, що випив із знайомим уже після аварії. Знайомий у суді навіть підтвердив спільне розпивання алкоголю після автопригоди.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, суд прийшов до висновку, що провина водія “Ауді” доведена в повному обсязі по всіх трьох порушеннях.

Отож, у підсумку суд постановив водія “Ауді А6” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільше серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Драгер зашкалив: у Тернополі водій “Рено” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу