Четвер , 02.05.2024

Огляд сучасних видів штабелерів та їх можливостей

Штабелер — це обов’язкова складова кожного сучасного складу. Особливо, якщо в приміщенні є ярусне зберігання, адже техніка дає змогу штабелювати та транспортувати вантажі на невеликі відстані.

Також штабелер чудово підходить і для використання на відкритому просторі, але варто врахувати, що для найбільш ефективної роботи йому потрібне ідеально рівне покриття.

Сьогодні ринок пропонує різноманітні типи складської техніки під різні завдання. Наприклад, на сайті SkladTruck.ua складська техніка представлена як ручними механічними штабелерами, так і потужними електропідйомниками, здатними підіймати вантажі на висотні стелажі.

Види складських штабелерів

Для правильного вибору складської техніки треба врахувати необхідний вантажообіг та площу складу. Для невеликих приміщень достатньо ручного штабелера, але при вантажообігу до 70 палет за зміну знадобиться вже електричний тип техніки. Якщо ж обсяг робіт значно вищий, варто обирати з-поміж самохідних штабелерів. Тож у цій статті детально розглянемо кожен тип навантажувачів.

Механічний штабелер

Механічний штабелер є цінним придбанням для невеликих складів із низьким товарообігом. Техніку можна використовувати для підйому палет на висоту до 3,5 м, складання піддонів у декілька ярусів, а також роботи у вузьких коридорах між стелажами.

На рамі штабелера закріплені ручки керування, якими оператор може переміщувати техніку. Загалом керування здійснюється за допомогою ручки управління та педалі. Усе це робить обладнання надзвичайно простим у експлуатації, адже для роботи за ним не потрібні жодні спеціальні навички.

Основними перевагами ручних гідравлічних штабелерів є:

  • компактність;
  • порівняно невисока вартість;
  • проста експлуатація.

Електроштабелер

Штабелер електричного типу має більшу вагу в порівнянні із ручною моделлю, адже він оснащений акумулятором та електродвигуном. Вони суттєво підвищують продуктивність роботи на складі та ефективність завантаження/розвантаження вантаж. Також електроштабелер здатен підіймати вили на висоту до 6 м для комфортної роботи із висотними стелажами. Допустима вантажність здебільшого складає до 2,5 т.

Для більшої ефективності експлуатації ручної або напівелектричної складської техніки, компанії також додатково купляють роклу (гідравлічний візок) для транспортування палет.

Самохідні штабелери

Цей вид складської техніки є одним із найбільш продуктивних з-поміж інших штабелерів, що за функціональними можливостями схожий на вилковий навантажувач. Він здатен підіймати та перевозити вантажі, у тому числі й палети, укладаючи їх у декілька ярусів, а також працювати на високих стелаж.

У самохідних штабелерів є кілька особливостей. Одна із них — це зручне управління за допомогою довгого руків’я. Оператор може супроводжувати техніку по складу або ж розкинути платформу і стати на неї. Також виробники випускають техніку із кабіною, у якій сидить оператор і керує штабелером зсередини.

Основні технічні характеристики самохідних штабелерів:

  • вантажність до 2 т;
  • здатність працювати в невеликих проходах завширшки 2,1–2,9 м;
  • висота підйому вил до 6 м.

Також техніку можна експлуатувати для роботи зі стелажними системами та штабелювання палет. Загалом самохідні штабелери — це чудова альтернатива вилковим навантажувачам, яка суттєво зменшує фізичні затрати. Однак якщо палети потрібно вкладати в глибокі стелажі, варто звернути увагу на річтраки.

Річтрак

На відміну від самохідного штабелера, річтрак має висувну телескопічну щоглу. Завдяки їй можна розмістити палети вглиб стелажів, що є необхідним у складських приміщеннях із багаторівневою системою зберігання. Також більшість моделей цього типу складської техніки мають механізми нахилу вил та щогли, каретку бічного зсуву.

Варто зазначити, що як і самохідні штабелери, річтрак потребує ідеально рівної поверхні для роботи.

Існує 3 види річтраків:

  • висотні — для роботи із висотними стелажами заввишки до 12 м;
  • з висувною кареткою — для глибоких стелажів;
  • компактні (вузькопрохідні).

Основні технічні характеристики цього типу складської техніки:

  • вантажність до 2 т;
  • висота підйому вил до 12 м;
  • транспортування вантажу по складу;
  • здатність працювати в невеликих проходах завширшки до 3 м.

Сьогодні можна придбати складське обладнання для абсолютно різних цілей. Однак для цього необхідно відповідально підійти до справи, щоб не помилитися із вибором. Тож рекомендуємо звернутися в Sklad Truck для придбання якісної та доступної техніки від світових брендів, яка оптимізує роботу вашого складу.