Четвер , 02.05.2024

Понад два проміле: у Почаєві водій “Рено” попався нетверезим і нічого йому за це не було

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали протокол за нетверезе керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення було зафіксовано працівниками поліції 6 листопада 2022 року у місті Почаєві. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Шевченка правоохоронці зупинили водія автомобіля “Рено Мастер”.

Під час спілкування та перевірки документів поліцейські помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій відмовився, але погодився зробити це у медичному закладі. Результат виявився позитивний – 2,33 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засідання водій “Рено” не з’явився, клопотань про відкладення розгляду не подавав.

Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

При дослідженні матеріалів суд звернув увагу на відеозапис з нагрудної камери поліцейських, на якому зафіксовано процедуру проходження огляду на стан сп’яніння. У Кременецькій опорній лікарні алкотестер виявився несправним, тому поліцейський надав лікареві свій прилад. Після отримання результату у 2,33 проміле водій висловив незгоду, оскільки огляд проводився алкотестером поліцейського, а не медичного закладу.

Суд прийняв до уваги це заперечення і постановив закрити провадження у справі щодо водія автомобіля “Рено Мастер” у зв’язку з відсутністю в його діях порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Аварія у Тернополі: нетверезий водій у суді виявився “пасажиром”