П’ятниця , 03.05.2024

У Тернополі нетверезий водій “Шкоди” скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 грудня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 20:00, на проспекті Злуки водій автомобіля “Skoda Spaceback” не обрав безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем “Shevrolet Lacetti”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події. Згодом водія “Шкоди” розшукали поліцейські і виявилося, що той перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляд на стан сп’яніння – 1,6 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Skoda Spaceback” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Великих Гаях нетверезий водій “БМВ” скоїв аварію. Як покарали порушника?