П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Ніссану” скоїв ДТП і втік з місця події. Як покарали порушника?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 вересня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 19:00, на проспекті Бандери неподалік від магазину “Орбіта” водій автомобіля “Ніссан Альмера” рухаючись заднім ходом, при виїзді з парковки допустив зіткнення з автомобілем “Опель Віваро”.

У результаті ДТП транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив свій транспортний засіб на місці події, а сам втік.

Згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося, що керманич “Ніссану” ще й перебуває з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Ніссану” відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Ніссану” склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засідання водій “Нісану” своєї провини не визнав. Заявив, що він був пасажиром авто, а виходив через двері водія, оскільки внаслідок ДТП права дверка з боку пасажира була заблокована. Також заявив, що за кермом був його товариш, який і залишився на місці аварії.

Втім, потерпіла власниця автомобіля “Опель Віваро” повністю заперечила цю версію. Вона запевнила, що за кермом була саме та особа, на яку поліцейські і склали адміністративні протоколи. Також запевнила, що бачила, як після аварії пасажир пересів на місце водія, а сам водій пішов з місця події.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ніссан Альмера” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій “Ніссану” не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
Понад три проміле: на Кременеччині спіймали і покарали нетверезого водія ВАЗу