Четвер , 28.03.2024

У Тернополі водій “Рено Кенго” за п’яну аварію отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у складі алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 17 листопада 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:00, на перехресті поблизу “Макдональдсу” водій автомобіля “Рено Кенго” виконуючи поворот праворуч зі сторони вулиці Бережанської на вулицю Кривоноса, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем “Опель Віваро”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Рено” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Результат – 2,71 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Рено” свою провину визнав, просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Кенго” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
Майже три проміле: у Тернополі небайдужі громадяни допомогли спіймати нетверезого водія