Субота , 04.05.2024

У Збаражі водій “Ленд Ровера” за нетверезу ДТП отримав 17000 грн штрафу

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 листопада 2022 року поблизу Збаража. На 307-му кілометрі автодороги Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече водій автомобіля “Ленд Ровер” не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Рено Меган”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Ленд Ровера” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотесту. Результат – позитивний.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Ленд Ровера” повністю визнав свою провину.

Дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив водія автомобіля “Ленд Ровер” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Аварія у Тернополі: нетверезий водій у суді виявився “пасажиром”