Четвер , 02.05.2024

Вибір українських автовласників: топ-5 літніх шин на E-Katalog

За даними порталу порівняння цін E-Katalog, на українському ринку покришок представлена продукція більш ніж 100 вітчизняних та закордонних брендів. Пропонуємо дізнатися, які саме моделі літніх шин мають найбільший попит автолюбителів.

Goodyear EfficientGrip Performance

Найпопулярніші шини на E-Katalog станом на середину 2023 року. Це м’які та комфортні покришки, що мають протектор з асиметричним дизайном. Він включає три жорсткі центральні ребра та чотири широкі дренажні канали, призначені для ефективного відведення води та запобігання акваплануванню.

Збільшені блоки у плечових зонах додатково стабілізують авто під час поворотів. В EfficientGrip Performance використовується технологія WearControl, що передбачає використання різних за щільністю шарів гуми: жорсткого внутрішнього та еластичного зовнішнього. Такий розподіл забезпечує щільний контакт з дорогою без деформації всієї поверхні шини.

Nexen Nblue HD Plus

М’яка та тиха гума південнокорейського виробництва. Має асиметричний дизайн з міцними плечовими ребрами, що підвищують маневреність, та широкими бічними канавками, котрі забезпечують стабільність авто на мокрих дорогах. Безшовний бортовий дріт та жорсткий бортовий наповнювач підвищують сприйнятливість покришок до кермових команд, гарантують відмінну курсову стійкість та низький опір коченню, що сприяє зменшенню витрат палива.

Hankook Ventus Prime3 K125

Літні покришки з асиметричним дизайном, що забезпечують ефективне видалення води з плями контакту та прекрасну маневреність машини. Ventus Prime3 мають високі швидкісні характеристики (індекс W — до 270 км/год), дозволяють повністю контролювати дорогу та моментально реагують на повороти. Спеціальний гумовий склад з полімеру та силіки підвищує зносостійкість і забезпечує економну витрату пального.

Toyo Proxes CF2

Представлені в далекому 2012 році шини Proxes CF2 настільки полюбилися користувачам, що Toyo і досі продовжує їх випускати. Ці літні покришки преміумкласу з асиметричним ненаправленим протектором призначені для легкових авто, кросоверів та позашляховиків. Вони характеризуються низьким рівнем шуму, економічністю та чудовою керованістю на сухому асфальті, в тому числі при виконанні екстремальних маневрів.

Michelin Primacy 4

Ці преміальні літні покришки для швидкісних легкових авто та кросоверів були представлені у 2018 році, прийшовши на зміну легендарним Primacy 3. Особливий малюнок протектора гарантує відмінну стійкість та ефективне гальмування як на сухій, так і на мокрій дорозі, а також тривалий термін служби. Використання канавок двох типів (з рівним профілем і таким, що звужується) гарантує збереження функціональності шин навіть при значному зносі.

Примітка: порівняти характеристики тисяч моделей покришок та знайти інтернет-магазин з найвигіднішою ціною на потрібний вам комплект можна на порталі E-Katalog (ek.ua).