Четвер , 02.05.2024

Як обрати та де купити каву

Вже багато десятиліть кава є найпопулярнішим напоєм в усьому світі. І це не дивно, адже її сортів, способів прожарення та варіантів приготування є безліч. Завдяки цьому щодня можна пізнавати щось нове та смачне.

Проте для більшості найкращим варіантом є кава мелена в упаковці. Вона підходить для більшості кавомашин, заварювання в турці чи гейзері й навіть для звичного всім заливання кип’ятком. Власне, про цю каву ми сьогодні й поговоримо.

Як обрати каву

Обирати каву слід винятково за власними смаковими вподобаннями. Тобто, наскільки насиченим повинен бути смак та ступінь гіркоти. На це все впливає чималий ряд факторів. А ось ті, на які слід звертати увагу обов’язково:

  1. Сорт кави. Найпопулярнішими у світі є два сорти – робуста й арабіка. Перша має насичений смак, більшу густину та вищий відсоток кофеїну. Арабіка – навпаки. Це доволі «ніжна» кава, яка має легкі, ледь вловимі нотки гіркоти.
  2. Грубість помолу. Загалом, є три основних рівня – грубий, середній та мілкий. Чим дрібнішим є кавовий порошок, тим насиченішим буде смак та гіркота. Проте слід зважати, що для турки найкраще підійде середній варіант, для гейзера – дрібний, а для деяких кавомашин – грубий.
  3. Ступінь прожарки. Тут все так само, як і з попереднім варіантом. Є три рівні – легкий, середній та максимальний. Кожен з них впливає на «відкриття» смаку, прояв гіркоти та ступінь густини кінцевого напою.

Важливо: це основні три параметри, які дозволять обрати як каву в зернах, так і вже мелений варіант. Додатково кава може бути з кофеїном, чи без, ферментована, з різними ароманаповнювачами тощо.

Де купити каву

Сьогодні немає проблеми в тому, аби купити каву. Її найбільший вибір представлений в інтернет-магазині 1001coffee. За посиланням https://1001coffee.com.ua/ua/g91850075-kofe-rastvorimyj/ ви знайдете чимало привабливих пропозицій.

Проте, серед переваг дилера також слід виділити:

  1. Великий асортимент товарів.
  2. Привабливі ціни.
  3. Зручні способи оплати – готівкою чи по перерахунку.
  4. Швидка доставка – до п’яти діб, залежно від віддаленості замовника.
  5. Велика програма лояльності – бонуси, знижки та подарунки для постійних клієнтів (лише зареєстрованих на сайті магазину).

Як бачимо, сьогодні (і кілька десятиліть до цього) кава – найпопулярніший напій у світі. І це не дивно, адже неймовірними ароматами й смаками можна насолоджуватися вічно! Особливо, коли в цьому допомагає 1001coffee, пропонуючи великий асортимент кави за приємними цінами.