Четвер , 02.05.2024

Які комплектуючі можна придбати для лед прожекторів

Сьогодні висвітлити будь-яку територію так просто і зовсім недорого!

Якщо раніше з цією метою використовувалися лампи розжарювання і галогенні ліхтарі, то сьогодні усе частіше у великих приміщеннях і на вулиці можна побачити світлодіодні прожектори.

Світильники підходять для підсвічування фасадів будинків, інтер’єрів, дорожніх покриттів, водойм. Їх можна побачити поруч з рекламними щитами, на магістралях, складах, автостоянках, вокзалах, в аеропортах тощо.

Джерелом світла в таких пристроях виступають світлодіоди. Світловий потік в них концентрується відбивачем або лінзою. Така особливість дозволяє освітлювати навіть ділянки, розташовані на великій відстані від джерела.

Купити світлодіодний прожектор вийде дорожче, ніж інші освітлювальні прилади. Але цей мінус сповна компенсується їхньою ефективністю. Адже світильники здатні заощаджувати до 90% енергії.

Чи можна в Україні знайти комплектуючі до пристроїв? Якісні елементи легко замовити в інтернеті. Але для цього потрібно знати показники потужності, світло світіння, напругу побутового або вуличного освітлювального приладу, який потребує ремонту.

Навіщо потрібні комплектуючі

Led прожектори вважаються зносостійкими. Вуличні моделі мають високий ступінь захисту. Але неправильна експлуатація та надмірна фізична сила здатні навіть їх вивести з ладу.

У таких випадках дехто відразу спішить купити новий пристрій. Але це не завжди хороший варіант, адже деякі моделі коштують досить дорого. Щоб відновити роботу пошкодженого пристрою, іноді достатньо купити світлодіод для прожектора і замінити його.

Світильники можна використовувати в широкому діапазоні температур. Але якщо вони виходять за межі дозволених і є надто високими, це може призвести до перегріву матриці. У такому разі елемент, який вийшов з ладу, доведеться замінити на новий.

Збій у роботі пристосування може дати і невірне підключення до електромережі. Схильними до поломок є і драйвера, які також підлягають заміні.

Модернізація і створення пристроїв своїми руками

Окрім ремонту, комплектуючі для світлодіодних прожекторів використовуються з метою модернізації приладів, що знаходяться у користуванні. Вони потрібні і при бажанні змайструвати з підручних матеріалів власний економічний освітлювальний пристрій. Окремі деталі для лед прожекторів коштують дешевше за готову конструкцію, тому умільці часто власними силами роблять корпус, покритий металом, після чого монтують в нього перетворювач з матрицею.

Як правильно вибрати комплектуючі

Онлайн можна купити:

  • матриці;
  • драйвери;
  • трансформатори для світлодіодних стрічок;
  • світлорегулятори;
  • світлодіоди;
  • світлодіодні модулі;
  • блоки живлення;
  • комплектуючі для рядків, що біжать.

Підходити до покупки комплектуючих потрібно грамотно. Важливо підібрати саме ту запчастину, яка підійде до моделі джерела світла, що є в наявності. Для цього слід звернути увагу на маркування виробу, який знаходиться у користуванні. Інакше вона може не підійти або обладнання вийде з ладу при першому підключенні.

На сайті магазину Ledstorm.ua можна знайти світильники різної потужності, з різним кольором світла. Ціна прожектора залежить від його моделі.  Також тут можна запитати про запчастини до освітлювального обладнання з різними технічними характеристиками для ремонту або модернізації, створення власних розробок.