Четвер , 02.05.2024

Майбутнім водіям дозволили самостійно вчити теорію для здачі іспиту на водійські права

Верховна Рада у четвер, 13 липня, ухвалила в цілому законопроєкт №7354, який дозволяє самостійно вивчати теорію для водійських іспитів.

Про це спікер ВР Руслан Стефанчук повідомив у фейсбуці.

“Сьогодні Верховна Рада України ухвалила ряд рішень, серед яких у цілому №7354 — дозволили майбутнім водіям самостійно здобувати знання теоретичної частини іспиту на отримання водійського посвідчення. Встановили штрафи для посадовців автошкіл за порушення підготовки водіїв”, — написав Стефанчук.

Член Комітету з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник уточнив, що законопроєкт передбачає введення адміністративної відповідальності щодо екзаменаторів і працівників територіальних сервісних центрів, котрі зловживають своїм службовим становищем.

Нагадаємо, з 1 червня у Львівській, Київській, Вінницькій та Одеській областях триває пілотний проєкт із забезпечення прозорих умов складання іспитів у сервісних центрах МВС.

У класах для складання теорії, а також в автівках сервісних центрів МВС для складання практики, тепер встановлено більше камер спостереження, які не залишають сліпих зон. Відповідно процеси складання іспитів тепер повністю моніторяться.

Читайте також:
Не твердо стояв на ногах: у Заліщиках водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу