Вівторок , 30.04.2024

Підозрювану нардепку Марченко виключили з партії “Слуга народу”

Підозрювану в зловживанні впливом народну депутатку з Людмилу Марченко виключили з партії “Слуга народу”.

Про це повідомили пресслужба “Слуги народу” у коментарі “Українській правді” та керівник фракції “Слуги Народу” Давид Арахамія у Telegram

У пресслужбі “Слуги народу” пояснили, що Марченко не була в політичній раді партії, тому за статутом політсили для виключення достатньо розпорядження голови партії.

Разом із тим, вона  була в політичній раді Тернопільської обласної організації, тому там її виключили своїми зборами.

Керівник фракції “Слуга Народу” Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі повідомив, що членство Людмили Марченко у фракції політичної партії “Слуга народу” призупинено. За його словами, рішення про її виключення буде прийнято на найближчому засіданні фракції.

Нагадаємо, 5 липня стало відомо, що НАБУ викрило помічницю народної депутатки від партії “Слуга народу”Людмили Марченко на отриманні хабара за внесення даних в систему “Шлях”, що дає дозвіл на перетин кордону.

За даними слідства, група осіб систематично отримувала хабарі за внесення через ОВА відомостей до інформаційної системи “Шлях”.

11 липня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру депутатці Верховної Ради з фракції “Слуга народу” Людмилі Марченко та її помічниці. Жінок звинувачують у тому, що за хабар у розмірі 5300 доларів вони допомагали чоловіку незаконно виїхати за кордон.

НАБУ оприлюднило частину доказів, зокрема розмови фігурантів, де обговорюються деталі махінації. На відео зафіксовано також момент передачі грошей помічницею нардепці та як Марченко намагалась позбутися речових доказів, викинувши долари за паркан свого обійстя.

Читайте також по цій темі:
Хабар у розмірі 5300 доларів: народній депутатці з Тернополя оголосили підозру