Вівторок , 30.04.2024

Помічник народної депутатки з Тернопільщини попався на хабарі

Національне антикорупційне бюро викрило помічника народної депутатки від партії “Слуга народу” Людмили Марченко на отриманні хабара за внесення даних в систему “Шлях”, що дає дозвіл на перетин кордону.

Про це інформує “Українська правда” з посиланням на повідомлення НАБУ. Ситуацію також прокоментувала речниця фракції “Слуга народу” Юлія Палійчук.

“НАБУ і САП за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполу викрили помічника чинного народного депутата України на отриманні неправомірної вигоди за внесення даних в систему “Шлях”, що фактично надає дозвіл на перетин кордону.

Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину”. – йдеться у повідомленні НАБУ.

Джерела УП в правоохоронних органах підтвердили, що йдеться про помічника народної депутатки Людмили Марченко.

За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему “Шлях” відомостей.

Попередньо справу кваліфікували за кількома статтями, пов’язаними з підкупом.

Речниця фракції “Слуга народу” Палійчук повідомила, що “фракція вивчить усі факти й обставини цієї події і у разі наявності вини ухвалить рішення про виключення з фракції, як ми це робили уже багато разів”.

“Інформацію стосовно помічниці Людмили Марченко дізналися зі ЗМІ. Наразі очікуємо офіційних повідомлень від правоохоронних органів.

Усе, що нам відомо станом на цю годину, – це те, що Людмила Марченко перебуває на восьмому місяці вагітності і готується до народження дитини”. – зазначила Палійчук.

Людмила Марченко у 2019 році на позачергових парламентських виборах була обрана народним депутатом України за партійним списком “Слуги народу”. Проживає у Тернополі. До обрання у Верховну Раду працювала провідним фахівцем департаменту навчання і розвитку персоналу ТОВ “Епіцентр К”.

Слід зауважити, що це вже не перший гучний корупційний скандал на Тернопільщині. Нещодавно за підозрою в отриманні хабаря правоохоронці затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Гайдука та Ігоря Дем’янчука. Наразі у цій справі триває досудове слідство. Після внесення застави усі троє підозрюваних вийшли з-під варти.