Четвер , 02.05.2024

У Підволочиську водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 9 жовтня 2022 року. Близько опівночі на грунтовій дорозі між селами Турівка та Городниця працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”). Точніше керманич “Жигулів” сам зупинився поблизу поліцейських, які оформляли адміністративні матеріали на іншого водія.

Правоохоронці помітили у прибулого керманича ВАЗу явні ознаки алкогольного сп’яніння, перевірили у нього документи та запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння.

Від проходження огляду водій “Жигулів” на місці зупинки та у медичному закладі категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

На водія автомобіля “ВАЗ 2107” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Тернополі водій “Сітроену” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу