Середа , 01.05.2024

У Почаєві нетверезий водій “Опеля” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 листопада 2022 року у місті Почаєві. В обідню пору на вулиці Кременецькій водій автомобіля “Опель Астра” при виконанні повороту не впевнився у безпечності свого маневру та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Пассат”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Опеля” від’їхав з місця автопригоди на незначну відстань і зупинився. Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, однак від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі категорично відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи. Водій “Опеля” у судовому засіданні підтвердив факти, викладені у протоколах, та попросив у випадку визнання його винуватим розстрочити сплату штрафу. При цьому посилався на важке матеріальні становище.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Також суд постановив розстрочити сплату штрафу терміном на 10 місяців з оплатою рівними частинами по 1700 грн щомісячно. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Не твердо стояв на ногах: у Заліщиках водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу