Субота , 27.04.2024

У Тернополі водій мотоцикла за п’яну аварію отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 жовтня 2022 року у селі Кип’ячка, що поблизу Тернополя. Водій мотоцикла “Ліфан” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП мотоцикл отримав механічні ушкодження. Водій двоколісника перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння 2,41 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

У судове засідання водій мотоцикла не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яку притягують до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія мотоцикла “Ліфан” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Збаражі водій “Ниви” за нетверезу ДТП отримав 17000 грн штрафу