Вівторок , 21.05.2024

У Тернополі водій “Рено” за нетверезу ДТП отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 30 грудня 2022 року у Тернополі. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Морозенка водій автомобіля “Рено Мастер” проявив неуважність, не дотримався безпечного інтервалу та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Венто”, який стояв.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Рено” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Окрім того на водія “Рено” було встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, тимчасово обмеженою в такому праві) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій “Рено” у судове засідання не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Мастер” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад 2 проміле: у Почаєві водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу