Понеділок , 29.04.2024

Види та сфера застосування портативних зарядних станцій

Портативна зарядна станція — сучасний високотехнологічний пристрій, що стане у пригоді в разі тимчасової чи постійної відсутності доступу до електроенергії.

Зарядна станція вирізняється компактністю, мобільністю, зручним використанням як у приміщенні, так і на відкритому повітрі, а також є екологічною — дає можливість використовувати чисту енергію сонця.

Якими бувають портативні зарядні станції

Ці пристрої різняться насамперед потужністю та наявністю додаткових опцій, що роблять їх використання зручнішим. Більш легкі та компактні зарядні станції мають потужність близько 500 Вт, якої достатньо для підзаряджання дрібних побутових гаджетів на зразок смартфонів, планшетів, електронних ридерів, смартгодинників тощо. Потужніші моделі здатні зарядити ноутбук, професійний фотоапарат, квадрокоптер, електрочайник, акумуляторний холодильник.

З розширених можливостей слід виділити здатність підтримувати декілька способів відновлення заряду (додатково від автомобільного прикурювача чи сонячних панелей), підвищену швидкість заряджання, інформативний LED-екран для контролю витрат заряду акумулятора, ергономічні ручки для зручного транспортування на далекі відстані.

Основні сфери застосування

Портативні зарядні станції забезпечують енергонезалежність у великій кількості сценаріїв. Зазвичай їх застосовують під час аварійних або віялових відключень електрики у квартирах, приватних будинках та офісах, а також для підзаряджання таких пристроїв:

  • б’юті- та інші портативні гаджети для щоденного користування;

  • дрібна побутова техніка й електроніка в подорожах та під час відпочинку на природі;

  • будівельний та вимірювальний інструмент для виконання будівельно-ремонтних робіт на віддалених майданчиках;

  • професійна техніка для фотографування і оброблення зображень під час виїзних заходів та урочистих подій.

Крім того, портативні зарядні станції затребувані під час тривалих автомобільних і морських подорожей, зокрема в будинках на колесах та яхтах відповідно, у військовій справі для забезпечення роботи аеророзвідувальної техніки, під час полювання та риболовлі, а також проведення спортивних змагань за межами міста.

Компанія Мілайт пропонує портативні зарядні станції для будь-яких сценаріїв використання, що передбачають постійну чи епізодичну роботу без доступу до основного джерела електроенергії, а також інші інтелектуальні пристрої — це світлодіодна продукція MiLight для розумного освітлення, смартпульти ДУ, системи управління освітленням, інфрачервоні лампи та блоки живлення.