Понеділок , 29.04.2024

Збірна України вийшла у півфінал молодіжного Євро з футболу

Молодіжна збірна України створила сенсацію, вибивши одного із фаворитів Євро-2023 (U21) – збірну Франції.

Підопічні Руслана Ротаня вперше в історії вибороли право зіграти на Олімпійських іграх, які пройдуть 2024-го року в Парижі, пише Тернополіс.

Збірна України з футболу вийшла у півфінал молодіжного Євро-2024, здобувши вчора, 2 липня, вольову перемогу над Францією з рахунком 3:1.

Наша команда розпочала матч з незарахованого голу через офсайд. Після чого на 19-й хвилині рахунок відкрили французи: Раян Шеркі розібрався з захисниками збірної України та відправив м’яч у сітку воріт Трубіна.

Однак українці іще до перерви не тільки зрівняли рахунок, але й вийшли вперед. Спрацював “козир” нашої збірної Михайло Мудрик, який через травму пропустив усі матчі групового турніру і тому у вчорашньому поєдинку з французами він дебютував на молодіжному Євро.

Спершу Мудрик заробив пенальті, який реалізував Георгій Судаков. А перед перервою Мудрик пасом на хід вивів Судакова, після чого той обіграв голкіпера Франції та вийшов уперед.

Після перерви у французів було небагато моментів, щоб зрівняти рахунок. Щоправда, один гол у другому таймі вони таки забили, але арбітр справедливо скасував взяття воріт через офсайд у нападника Елі Вахі. А ось Україна таки забила: на 86-ій хвилині Артем Бондаренко обіграв біля воротарської гравців Франції і пробив точно у ворота.

У підсумку з рахунком 3:1 Україна обіграла Францію, вийшла у півфінал Євро-2023, а разом із цим і на Олімпіаду-2024.

У півфіналі, який відбудеться 5 липня, українці гратимуть проти збірної Іспанії. З цією командою підопічні Руслана Ротаня уже зустрічалися в груповому етапі, тоді матч закінчився з рахунком 2:2.
У другій півфінальній парі гратимуть Ізраїль та Англія.

Читайте також:
Збірна України перемогла Мальту у відборі на Євро-2024