Четвер , 09.05.2024

Адгезивні системи. Що це таке і коли використовується

Адгезивні системи – це загальна назва різноманітних компонентів, які у стоматології застосовуються для фіксації зубних протезів.

Серед них можна виокремити засоби для полімеризації, лаки, суспензії, праймери, композити, універсальні адгезиви та інші елементи, які виробляються у зручних формах для економного використання.

До якості адгезивних систем висуваються високі вимоги, адже від них залежить надійність закріплення зубних протезів. Тому компоненти мають відповідати наступним критеріям:

  • мати зручну консистенцію – достатньо густу, для того щоб можна було рівномірно нанести невелику кількість засобу та чітко розподілити;
  • бути сумісними з різними матеріалами стоматологічних конструкцій;
  • складатись з невеликої кількості компонентів для зручного використання;
  • застосовуватись за простою схемою, щоб стоматолог міг відразу розпочати користуватись перевагами засобу;
  • якісне прилягання до дентину, зубної емалі та інших структур без виникнення реакції відторгнення.

Адгезивні системи зазвичай використовуються у певній послідовності, можуть змішуватись з іншими засобами. Тому перед їхнім застосуванням стоматологу потрібно вивчити інструкцію, навіть якщо він є досвідченим спеціалістом. Виробники постійно вдосконалюються і створюють нові засоби, що потребує від фахівця регулярного навчання.

Які переваги дають адгезивні системи

Використання сучасних адгезивних систем від перевірених виробників дає наступні вигоди:

  1. сумісність зі світлозатверджувальними реставраційними матеріалами;
  2. високий рівень міцності з’єднання з різноманітними структурами ротової порожнини;
  3. відсутність підтікання та рівномірне розподілення;
  4. можливість використання при виконанні широкого спектру протезувальних робіт у стоматології;
  5. досягнення тривалого з’єднувального ефекту.

Адгезивні засоби випускаються у флаконах, шприцах та інших формах, які дозволяють зручно використовувати потрібну кількість компоненту. Завдяки цьому можна тривалий час застосовувати засіб та економити кошти. Попіклуйтесь про те щоб у стоматологічному кабінеті завжди була в наявності достатня кількість адгезиву.

Якщо ви шукаєте якісні адгезивні засоби для протезування, то зверніть увагу на продукцію від перевірених європейських, американських та японських виробників, серед яких можна виокремити бренди 3М Espe, Cerkamed, Ivoclar, DMG,  Kuraray Noritake, Olident, VOCO, Ultradent, GC та інші.

Вони тривалий час працюють на стоматологічному ринку та знають, якими якостями має володіти сучасна продукція. Співпрацюйте з платформами, які напряму реалізують продукцію від виробників без залучення посередників. Це дозволить зекономити кошти та отримати оригінальні товари.

Джерело: сайт meddent.com.ua.