Неділя , 28.04.2024

Часті поломки офісних крісел

Як і будь-який предмет інтер’єру, офісне крісло з часом може вийти з ладу. Від поломки не застраховані навіть найбільш якісні меблі, виготовлені перевіреним виробником.

У цій статті ми розповімо про поломки крісел, які найбільш часто зустрічаються в офісах, а також дамо кілька порад, як мінімізувати вірогідність пошкодження.

Поломка газового ліфту

Найчастіше ремонт офісного крісла зводиться до заміни газліфту. При цьому на дану поломку може вказувати декілька моментів. По-перше, це відсутність реакції на натискання механізму, що відповідає за підйом крісла. По-друге, автоматичне опускання крісла при сидінні або підйом при підведенні.

До поломки газліфту може призвести псування клапана. Також може бути порушена робота металевої ручки керування. В будь-якому разі, вихід з ладу амортизуючого механізму — це серйозна проблема, що викликає зниження комфорту крісла. Найпростіший спосіб відремонтувати крісло в домашніх умовах — замінити газовий ліфт на новий. З іншого боку, при поломці цього елементу більшість людей вирішують придбати новий предмет інтер’єру. В меблевому магазині Aklas.ua можно як купити офісне крісло в Дніпрі, Львові, Києві та інших містах на вигідних умовах, так і замовити новий газліфт.

Інші види поломок

Інтенсивна експлуатація офісного крісла може призвести до поломки будь-якої деталі в ньому. Крім газового ліфту, в предметі інтер’єру можуть бути пошкоджені:

  1. Ролики — елементи крісла, які зазнають зносу найбільше. Ролики можуть випадати із-за порушення цілісності отворів, зроблених у хрестовині. Також несправність може бути пов’язана з поломкою самого коліщатка. Заміна роликів є досить простою процедурою.
  2. Хрестовина — варто зазначити, що подібні комплектуючі виготовляються як із пластмаси, так і з металу. До поломок найбільш схильний саме перший варіант. Пластмасові деталі тріскаються та розходяться через надмірне навантаження або тривале сидіння.
  3. Підлокітники — через необережне використання вони можуть розхитуватись, випадати або навіть тріскатися. При заміні слід віддавати перевагу металевим підлокітникам із пластиковими накладками.

Як уникнути поломок

Щоб офісне крісло прослужило тривалий час, слід взяти до уваги декілька нюансів. По-перше, перед покупкой меблів варто з’ясувати максимальне навантаження конкретної моделі. По-друге, необхідно дотримуватися правильної експлуатації. Наприклад, не слід сідати на крісло з розбігу та відкидатися на спинку у будь-якій ситуації. Навіть якщо вага людини невелика, згодом механізми та комплектуючі почнуть виходити із ладу.

Таким чином, більшість поломок офісного крісла можна легко виправити в домашніх умовах (або власними зусиллями в офісі). Достатньо купити нову деталь або трохи вдосконалити конструкцию. У той же час, є декілька простих правил, яких варто дотримуватися, щоб продовжити термін експлуатації крісла. При цьому найкращий спосіб мінімізувати вірогідність поломки — це замовлення меблів високої якості від відомих виробників. Серед професіональних дизайнерів затребувані крісла від таких брендів, як Новий Стиль, АКЛАС, AMF, GT Racer, Primteks Plus.