Неділя , 28.04.2024

Електродвигуни АІР: як попередити зламання

У сучасній промисловості та аграрному секторі повсюдно використовуються електродвигуни. Вони необхідні як привод для дробарок, метало- та деревообробних верстатів та транспортерів.

Є кранові варіанти для вантажопідйомних механізмів. Одним словом, електродвигуни АІР, як електродвигуни АМНК – популярне обладнання. Купити звичайні та вибухозахищені моделі, як однофазні, так і трифазні, завжди можна через інтернет-магазин ТОВ «Електродвигун»: https://motory.in.ua/ua/.

А в цій статті ми поговоримо про те, чому електродвигуни горять на роботі.

Чому згоряють електродвигуни АМНК, АІР і що робити

Оскільки, як АМНК, так і АИР відносяться до категорії електродвигунів, причини їх поломки завжди пов’язані з основним енергоресурсом. Згоріти може і однофазний, і крановий і навіть вибухозахищений агрегат, який здається особливо надійним. Причин трагічної смерті може бути кілька, серед них:

  • перекіс фаз або відключення однієї чи двох під час роботи;
  • перегрів через порушення охолодження мотора;
  • висока напруга мережі живлення й струмове перевантаження;
  • удар блискавки.

Також причиною проблем може стати потрапляння сторонніх предметів всередину корпусу електродвигуна в процесі його експлуатації.

Попередити поломку кранових, однофазних, а також вибухозахищених електродвигунів типу АІР, АМНК можна, якщо:

  • стежити за відсутністю механічних ушкоджень;
  • дотримуватись рекомендацій використання, зазначених в інструкції;
  • встановити спеціальне обладнання, яке захистить агрегат від коливань у мережі.

Прості правила, що дозволяють запобігти поломці електродвигуна.

Купити кранові, вибухозахищені, однофазні електродвигуни в Україні

Щоб купити в Україні сертифіковані електродвигуни АМНК, АІР як однофазні або вибухозахищені, так і кранові, необхідно обрати відповідального постачальника. Зверніть увагу на репутацію компанії (обговрення попередніх клієнтів вам на допомогу), різноманітність асортименту, точність технічних характеристик продукції. Відмінним прикладом відповідального постачальника електродвигунів в Україні є ТОВ «Електродвигун». Вона давно на вітчизняному ринку, має відмінну репутацію, а її співробітники завжди готові дати вичерпні грамотні консультації з будь-якого питання щодо асортименту інтернет-магазину.