Субота , 27.04.2024

Кубок України: тернопільська “Нива” у серії пенальті перемогла хмельницьке “Поділля”

Тернопільська “Нива” у матчі Кубка України у серії пенальті з рахунком 3:2 перемогла хмельницьке “Поділля”.

Тернополяни виявилися більш влучними у післяматчевій серії пенальті

У середу, 2 серпня, відбулися матчі другого кваліфікаційного раунду Кубка України з футболу.

“Нива” в гостях протистояла хмельницькому “Поділлю”. Тернополяни виглядали більш переконливими, домінували на полі впродовж майже всього поєдинку, але їм бракувало гостроти в атаці.

Відтак, основний та додатковий час завершився без забитих м’ячів – 0:0.

А от у серії пенальті “Нива” (Тернопіль) все ж таки довела свою перевагу. Програючи після перших ударів обох команд з рахунком 1:0, і програючи після третіх ударів з рахунком 2:1, тернополяни все ж таки зуміли вирвати перемогу.

3:2 – перемога “Ниви” у драматичній серії пенальті і вихід у наступний раунд змагань.

У складі “Ниви” з 11-метрової позначки відзначилися Галатей, Бей та Малащук. Демчук пробив трішки вище воріт. А Зінь, який розпочинав серію пенальті, влучив у поперечину, а від поперечини м’яч потрапив у лінію воріт і далі відскочив у поле. При перегляді відео здається, що м’яч опустився все ж таки за лінію воріт і відскочив у поле, втім суддя не зарахував гол.

Хмельничани не забили три пенальті – один удар у стійку воріт і два удари парирував голкіпер тернополян Максим Механів.

Нагадаємо, кілька днів тому “Нива” вдало стартувала у новому сезоні Першої ліги, перемігши в гостях черівецьку “Буковину” з рахунком 1:0. Свій наступний поєдинок тернополяни проведуть вдома – 6 серпня у другому турі Першої ліги прийматимуть івано-франківське “Прикарпаття”.