Неділя , 28.04.2024

На Теребовлянщині водій “Фольксвагена” вживав алкоголь після ДТП. Як покарали порушника

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після дорожньо-транспортної пригоди за його участі.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 26 жовтня 2022 року на автодорозі Буданів – Папірня. Ввечері, близько 17:00, водій автомобіля “Фольксваген Венто” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив з’їзд у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій автівки після автопригоди вживав алкогольні напої. На вимогу поліцейського пройти огляд на стан сп’яніння відмовився на місці події, а також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів, вантажу, автодоріг тощо) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У Теребовлянському районному суді кожен із протоколів розглядали окремо.

Розглянувши матеріали, суд постановив закрити справу за ст. 124 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення, оскільки пошкодження отримав тільки автомобіль водія. Іншим особам чи установам не було завдано матеріальних збитків.

А от у справі за ч. 4 ст. 130 КУпАП Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Венто” визнати винним і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Тернополі під час комендантської години спіймали дуже п’яного водія. Як його покарали?