Понеділок , 29.04.2024

Помер актор тернопільського драмтеатру Михайло Безпалько

На 86 році життя перестало битися серце провідного актора, легенди, корифея тернопільського театру, незмінного Миколая, педагога, доброчесної людини Безпалька Михайла Антоновича.

Про це сьогодні, 3 серпня, повідомили у Фейсбуці на сторінці Тернопільського академічного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Колектив театру висловлює щире співчуття родині та близьким, схиляє голову у скорботі й молиться про Царство Небесне для душі Михайла Антоновича.

“Ще 6 червня ми всі разом святкували Його 85-річний ювілей, а сьогодні страшна новина приголомшила всіх нас… Спочивайте з Богом, Михайле Антоновичу! Ви у наших серцях назавжди залишитеся усміхненим, великим життєлюбом, оптимістом, Великим Актором з Великим Серцем”. – йдеться у повідомленні.

Народився Михайло Безпалько 6 червня 1938 року в Ліонському передмісті Тини (Франція), де закінчив перший клас. У 1945 році батьки повернулися на Україну.

У 1956 році закінчив Першу театральну студію при Тернопільському музично-драматичному театрі.

З 1957 року працював драматичним актором у Тернопільському академічному драматичному театрі. Зіграв понад двісті ролей в українській та зарубіжній класиці, п’єсах сучасних драматургів.

Серед його ролей: Андрій („Марина” М. Зарудного, Гордій („Кайдани порвіте”), Микола („Пам’ять серця”), Савка („Незабутнє”), Роман („Вірус кохання”), Назар („Чортове плем’я”), Сава („Земля”), боярин Михаїл („Цар Іван Шишман”), Микола („Наталка Полтавка”), Гринь („Ой, піду я в Бориславку”), Марко („Циганка Аза”), Кошовий („Тарас Бульба”), Козак Ґедзь („Про що тирса шелестіла”), а також оперетах – Старий циган („Циганський барон” Й. Штрауса), Фері („Сільва” І. Кальмана), Професор („Гуцулка Ксеня” Я. Барнича), Дід Северин («Як наші діди парубкували» В. Канівця та інші.

На театральному курсі Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької викладав курс гримування актора (1994-1998 рр.).

Михайло Безпалько протягом десятиліть був учасником багатьох культурно-мистецьких подій міста та області: він – незмінний Дід Мороз та головний Миколай України (2021 р).

За його участю знято багато телепрограм та передач.

Михайло Безпалько користувався повагою і любов’ю не лише в колективі, а й в усьому Тернопіллі.

Читайте також:
Понад 200 туристів з Тернопільщини поїхали відпочивати у Грецію і стали жертвами шахрайства